Absolute acai poeder bio Mattisson

125g
€ 19,95
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Mattisson Acai poeder Bio wordt gemaakt van biologische Acai bessen pulp te maken. Het acaipulp wordt vervolgens gevriesdroogd tot acai poeder. Het voordeel van vriesdrogen is dat de voedingswaarde intact blijft. Verkrijgbaar in een verpakking van 125 gram. Land van herkomst: Brazilië
Acai bessen
Acai bessen groeien aan palmbomen die in het Amazone-regenwoud in het noorden van Brazilië voorkomen en hangen in trossen aan de acaipalmtakken. De Acaipalmen (Euterpe Oleracae) groeien vlak bij elkaar en kunnen wel 25 meter hoog worden.
Een acaibes is donkerpaars, bijna zwart van kleur en is ongeveer net zo groot als een bosbes. Door de eeuwen heen is de acaibes een belangrijke voedingsbron geweest. Tegenwoordig gebruiken Brazilianen deze bessen nog steeds, maar niet alleen als fruit. Ze drinken ook het sap, maken er wijn van en maken heerlijke toetjes van de acai bessen.
De prachtige donkere pigmenten die de bessen kleuren, bevatten van nature flavonoïden die anthocyanine heten. Een portie acai sap bevat grote hoeveelheden anthocyanine en plantaardige sterolen, maar ook calcium, vitamine A, aminozuren en oliezuur.
Acai bessen worden verkocht als acai sap, acai pulp of acai poeder, omdat de bessen te kwetsbaar zijn om te verschepen.
Ingrediënten
Mattisson Absolute Acai poeder Bio bevat 26,8 gram/100 gram aan vezels (= 89% ADH), 28 mg/100 gram vit. C (= 40% ADH),  297 mg/100 gram calcium (= 29,7% ADH) en 32,1 gram/ 100 gram aan plantaardige vetten.
Gebruiksadvies
Meng 1-2 x daags 1 afgestreken maatschep Absolute Acai poeder Bio met water, vruchtensap of smoothie.
Door dagelijks slechts 7 gram van Mattisson Acai poeder te gebruiken voldoet men aan de aanbevolen antioxidantbehoefte per dag.
Mattisson
814680

Datasheet

Inhoud
125g
Merk
Mattisson