Ahornsiroop C graad eko
  • Ahornsiroop C graad eko

Ahornsiroop C graad eko Horizon

500ml
€ 10,45
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Ahornsiroop C graad van Horizon is het ingedikte sap van de suikeresdoorn.
Ahornsiroop is het ingedikte sap van de suikeresdoorn. Ook het sap van de rode en de zwarte esdoorn wordt wel gebruikt. Deze esdoorns groeien in Canada en ini het noordoosten van de Verenigde Staten. 
Vanwege zijn bijzondere smaak wordt ahornsiroop wel de koning der stropen genoemd. De kleur is doorschijnend amber, de smaak aangenaam zoet en kenmerkend karamelachtig, met accenten van toffee en vanille. In totaal worden in ahornsiroop meer dan negentig verschillende smaakcomponenten onderscheiden. De smaak blijft boeiend, van begin tot eind.
In West-Europa kennen we twee graderingen ahornsiroop. De gradering wordt bepaald door de lichtdoorlatendheid van de siroop. Grade A komt overeen met de Canadese Medium gradering en Grade C komt overeen met de Canadese gradering voor de meer donkere siropen. Grade C is donkerder vankleur, heeft een krachtiger karamelachtige smaak en bevat meer mineralen. 
Gebruik
De zachte, maar karaktervolle smaak van ahornsiroop is een verrijking voor een tal van gerechten. Gebruik het als stroop op pannekoeken, wafels, muffins, wentelteefjes en poffertjes; als zoetmiddel in toetjes en gebak, als zoetmiddel op ontbijtgranen en als zoete smaakmaker in sauzen, marinades en andere gerechten.
Ahornsiroop is na opening beperkt houdbaar. Het wordt aanbevolen om het koel te bewaren.
 
Horizon
721652

Datasheet

Merk
Horizon
Inhoud
500ml