Ahornsiroop graad A
  • Ahornsiroop graad A

Ahornsiroop graad A Terrasana

250ml
€ 6,15
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Ahornsiroop (ook wel esdoornsiroop genoemd) is een siroop die afkomstig is van het sap van de esdoorn. De esdoorn is een boom die veel voorkomt in Canada, waar zo'n 80% van de siroop wordt geproduceerd. Deze boom slaat in de winter suiker op in haar wortels. In het voorjaar stroomt dit sap naar boven via de houtvaten van de boom. Dit sap wordt uit de boom afgetapt en geconcentreerd, waardoor ahornsiroop ontstaat. Dit maakt Terrasana ahornsiroop een volledig natuurlijk product, van biologische afkomst en zonder toevoegingen.
Productvoordelen van Ahornsiroop
Ahornsiroop is een natuurlijke zoetmaker. De siroop heeft van nature een mild zoete smaak. Dit veelzijdige product wordt goed opgenomen door het lichaam en heeft een minder groot effect op het bloedsuiker dan bijvoorbeeld suiker. Het speelt een grote rol in het dieet bij een gezonde leefstijl. Het voordeel is de glycemische index van slechts 55. Suiker heeft een glycemische index van rond de 70. Hiernaast bevat het veel vitaminen en mineralen in tegenstelling tot suiker. Dit maakt van ahoornsiroop een gezondere zoetstof die veelzijdig kan worden toegepast.
Gebruiksadvies van Ahornsiroop
Het is bijzonder veelzijdig. Zo is de siroop heerlijk bij een pannenkoek of over een cake. De flessen zijn lang houdbaar mits afgesloten bewaard op een donkere plaats. Ook in de koffie of in een smoothie is het een heerlijke smaakmaker. Verder is  het heerlijk met: wafels, fruitsalades, in koude of warme dranken als zoetmaker, in koekjes of gebak en in sausen of salade dressings.
Oorsprong
Het wordt het meest in Canada en Amerika geproduceerd, waar de esdoorn het meest groeit. De siroop wordt middels een volledig natuurlijk proces bereid door het natuurlijke sap van de esdoorn in te koken waarbij de suikers in het sap de siroop een donkere kleur geven. Een volwassen suikeresdoorn produceert per maand zo'n 40 liter sap, voldoende voor 1 liter. De ahoornsiroop wordt geleverd in glazen flessen.
Ingrediënten
De ahornsiroop is gemaakt van volledig biologisch esdoornsap zonder toevoegingen.  De A-Graad is verkregen bij de eerste tapping en geeft een lichtbruine kleur aan de ahornsiroop.
Terrasana
893016

Datasheet

Merk
Terrasana
Inhoud
250ml