Ayurveda kaas

€ 24,42
Inclusief belasting
Inhoud
Aantal

Overzicht
De ayurveda kaas is het beste van Oos en West. De kaas is gemaakt van de lekkerste kruiden uit Inda en Sri Lanka en van onze eigen oer-Hollandse biologische koeien- of geitenmelk. Deze samenstelling geeft een unieke smaak en de kaas ondersteund de gezondheid. *De ayurveda kaas wordt geconditioneerd vervoerd en seperaat van eventuele andere producten. Er wordt een levertijd van 3 dagen aangehouden.
De ayurveda kaas is het beste van Oos en West. De kaas is gemaakt van de lekkerste kruiden uit Inda en Sri Lanka en van onze eigen oer-Hollandse biologische koeien- of geitenmelk. Deze samenstelling geeft een unieke smaak en de kaas ondersteund de gezondheid.
Ayurveda kaas
Over het algemeen zijn melk en melkproducten rijk aan koolhydraten, vetten en eiwitten. Ook is het een bron van vitamines (B2 en B12), mineralen, calcium, magnesium, fosfor, zink en kalium. Melkproducten bevatten zelfs vitamine A afhankelijk van de hoeveelheid vet. Bij het eten van kaas krijg je ongeveer 60% van de dagelijkse inname calcium en 40% van de dagelijkse inname van vitamine B12 binnen. Dit is de reden dat zuivel wordt gezien als belangrijk voor gezonde voeding. Toch is er enige discussie over melk. De één ziet het als goed en de ander zegt dat het alleen voor kalfjes is.
Ayurveda ziet melk juist als een zeer belangrijk voedingsmiddel. De melk krijgt verschillende helende eigenschappen toegeschreven. Zo zou de melk bijvoorbeeld een verkoelende en voedende werking op het lichaam hebben en wordt de melk gebruikt om geneesmiddelen mee in te nemen. Sommige soorten koemelk zijn moeilijk te verteren en daarom bevat de ayurveda kaas enkele specerijen die de vertering en opname van de kaas bevorderen.
Deze kruiden maken de ayurveda kaas ook extra gezond. De kruiden worden namelijk al jarenlang gebruikt in Ayurveda voor hun medicinale werking. De kruiden versterken het immuunsysteem, doordat zij een helende werking hebben op het hele lichaam.
Verpakking
De ayurveda kaas heeft naast dat het heel gezond is nog een uniek aspect. De verpakking van ayurveda kaas is volledig natuurlijk. Naast dat nu de schadelijke effecten van de polymeren (in normale verpakking) wordt vermeden, geeft de natuurlijke verpakking de kaas ook nog eens een extra lekkere smaak. De verpakking kan namelijk zelf ook gegeten worden. Deze nieuwe biologische verpakking laat de kaas ademen en heeft een anti-bacteriële werking.
Ingrediënten en werking
Pipali; Voor het verbeteren van long- en schildklierfunctie. Zwarte peper; heeft reinigende en antioxiderende eigenschappen. Gember; vergroot de appetite en verbetert het verteringsproces.  Kardamom; smaak en natuurlijke mondverfrisser. tegen verzuring en adsorbeert gassen in het maag-darm kanaal. Komijnzaad; helpt spijsvertering en een bron van ijzer en heeft antioxiderende eigenschappen. Venkelzaad; tegen constipatie, verteringsproblemen, winderigheid, menstruele en ademshalingsklachten, bloedarmoede en diarree. Kurkuma antiseptisch, anti-allergeen, antibacterieel, vochtafdrijvend, carminatief enz. Zuivering van het bloed, huidklachten, lever detox enz. Asafoetida, Duivelsdrek; krampstillend, slijmoplossend, stimulant voor verterings- en ademhalingssysteem. Ashwagandha; versterking immuunsysteem. Ashoka; houdt de vrouwen jong en gezond. Verkoelende werking. Himalaya zout; meest gezonde zout ter wereld. Amlaki, Indiase kruisbes; ondersteuning voor de stofwisseling en het verteringsproces, het versterkt het hart en ademshalingssysteem enz. Fenugriek; Fenugriek verlaagt cholestrol en vermindert hartziekten. Ook voor de diabetici, fenugriek verlaagt de opname van suiker in het bloed. Dit kruid stimuleert de borstmelkproductie. Koriander; voor klachten in de urinewegen en digistieve klachten. Koriander verkoelt en is vochtafdrijvend. Saffraan; koelt de geest en zuivert het bloed. Huid tonic en anti-gif. Slijmoplossend, diaforetisch enz. Zeewier; bevat vitamine B12. Azadirachta indica.
AYURVEDA