Basic Essentials Chiazaad Biologisch 200 gram

€ 7,58
Inclusief belasting
Aantal
Er zijn niet genoeg producten op voorraad

Overzicht
Chia is een plantensoort die voorkomt in Centraal en Zuid- Mexico en Guatemala. De Azteken en Maya's aten chiazaad voor een veldslag of voor uithoudingsvermogen tijdens lange tochten. Chiazaad wordt langzaam door het lichaam verteerd, waardoor zij geleidelijke energie afgeven. Hierdoor speelde het hongergevoel bij de krijgers niet erg op wanneer voedsel moeilijk te vinden was. De Chiazaden van Basic Essentials zijn 100% biologisch. Chia bevat een hoog percentage eiwit en alle essenti&eumlle aminozuren (de bouwstenen van eiwit), daarmee is het een geweldige bron van eiwitten voor veganisten en tevens gunstig voor de opbouw en de werking van de spieren.
Chiazaad bevat een hoge concentratie essentiële omega-3-vetzuren (alfa-linoleenzuur of ALA). Als zodanig zijn zij de ideale voeding voor de hersenen. Het zaad bevatten tegelijk veel magnesium, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium en vezels. Het vertraagt de omzetting van koolhydraten naar suikers en heeft zo een gunstig effect op de bloed/suikerspiegel. Ook helpt het bij de absorptie van water en calcium. Zo versterkt het de botten.
Chiazaad heeft een neutrale smaak en je kunt de zaadjes toevoegen aan eiwitshakes, yoghurt en andere maaltijden, zodat je de hele dag geleidelijk energie krijgt. Een portie chiazaad is ongeveer 30 gram, bevat 10 gram vezels en 139 calorieën. Het is ook lekker in brood of muffins.
Ingrediënten
Chiazaad*
*Van biologische teelt
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram
 
 
Energie / kJ
2194
 kJ 
Energie / kCal
 524
 kcal 
Eiwit plantaardig
 21,2
 g
Koolhydraten
 37,5
 g 
Voedingsvezel
 0
 g
Vet totaal
 31,4
 g
verzadigd verzuur
11,4
 g
Omega-6
5,9
 g
Omega-9
20,36
 g
BE002