Cocosmelk
  • Cocosmelk

Cocosmelk Amaizin

200ml
€ 1,49
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
De 100% biologische kokosmelk van Amaizin' geeft een exotische toets aan al uw bereidingen. Haar rijke, volle smaak wordt nog geaccentueerd door een natuurlijke emulgator en brengt Sri Lanka naar uw keuken.
Productvoordelen
Per honderd grammen heeft kokosmelk een gemiddelde voedingswaarde van maar liefst 676 kilojoule. Op deze hoeveelheid bevat het twee grammen eiwitten, 1,6 grammen koolhydraten en 17 grammen natuurlijk, essentiële vetten. Als dusdanig is de kokosnoot een kleine energiebom. Bovendien is kokos een natuurlijke bron van tal van vitaminen (A, B1, B2, B6, B11, B12, C en D), mineralen (natrium, calcium, kalium, magnesium, ijzer, zink, fosfor en koper) en vezels.
Door deze samenstelling is kokosmelk onder andere een uitstekend middel om de opname van suikers in het lichaam te reguleren en op die manier de bloed/suikerspiegel te controleren. Uiteraard is kokosmelk ook een prima vervanger van reguliere melk of sojamelk.
Gebruiksadvies
Deze kokosmelk is uitstekend voor de bereiding van avondmaaltijden, (groene) smoothies, muffins, gebakjes en ijs. Bij het maken van bereidingen met kokosmelk doe je er wel altijd goed aan een aantal regels te respecteren. Zo is het bijvoorbeeld aangewezen de melk roerend te verwarmen om schifting te voorkomen. Ook mag kokosmelk nooit afgedekt worden en kan je het best even in de wok laten koken om verbranding tijdens de bereiding tegen te gaan.
Oorsprong
De kokosnoot (ook wel 'klapper' genoemd) is merkwaardig genoeg geen noot maar een steenvrucht, uiteraard afkomstig van de kokospalm. Kenmerkend is de structuur van het kokosvlees, die niet vlezig maar net vezelig is.
Kokosmelk (ook wel 'klappermelk' genoemd) wordt gecreëerd door het kiemwit van de kokosnoot te vermengen met water. Vervolgens wordt deze mengeling uit de kokosnoot geknepen. Uit één kokosnoot kan zo al snel een halve liter melk gepuurd worden. Naast deze melk bevat de kokosnoot ook nog ander vocht, dat aangeduid wordt als 'klapperwater'.
Ingrediënten
Amaizin' kokosmelk bestaat uit 100% biologische, kokosmelk, water en guargom (een natuurlijke emulgator).
Amaizin
826226

Datasheet

Inhoud
200ml
Merk
Amaizin