Edelgistvlokken
  • Edelgistvlokken

Edelgistvlokken Natufood

150g
€ 4,79
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Edelgistvlokken bevatten van nature&nbspvitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. Vitamine B1 zorgt voor een metabolisme. Daarnaast dragen zij bij, tezamen met vitamine B5 en B6, tot vermindering van vermoeidheid. De Edelgistvlokken van Natufood passen in elk gevarieerd voedingspatroon en gezonde levensstijl. Edelgistvlokken geven een hartige smaak aan gerechten zoals groente, rijst, pasta of aardappelen, snoep of sauzen. Probeer de Edelgistvlokken zo min mogelijk te verhitten. De vitamines blijven zo het best behouden. Voeg de edelgist daarom pas toe na het koken.
Wat zijn edelgistvlokken
In eerste instanstie zullen edelgistvlokken je misschien niet enthousiast maken. Het ziet er namelijk niet heel smakelijk uit. De droge vlokken met een wit geel kleurtje zijn al snel te vergelijken is met zaagsel. Edelgist is een gist die gedroogd en inactief is. Het groeit en voedt zich met melasse. Nadat de gist is verhit wordt het gedroogd en onstaan de schilfers. Edelgistvlokken hebben hun uiterlijk tegen maar zijn daarentegen een zeer gezonde en lekkere aanvulling op een dieet.
Waarom edelgistvlokken?
Naast de genoemde vitamines is edelgist een inactieve gist. Dit betekent dat het geschikt is voor mensen die in verband met Candida geen gist mogen hier geen last van hebben met edelgistvlokken. De edelgistvlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten en daardoor een goede toevoeging voor een veganistisch dieet. Edelgistvlokken geven je en mooie huid, harde nagels, lang glanzend haar en meer energie! Dit maakt het naast een extraatje bij de maaltijd een product die werkelijk iets voor je gezondheid betekend. 
Hoe smaken edelgistvlokken?
De vlokken smaken een beetje kazig. Het komt het dichtst in de buurt bij parmezaanse kaas. Edelgistvlokken kunnen daarom ook prima over de pasta. Zo komt de kazige smaak echt naar boven. Of wanneer je de vlokken verwarmt en er een sausje van maakt. Voor mensen die geen kaas eten zijn edelgistvlokken ideaal!
Ingrediënten Edelgist Natufood
Gistvlokken, (rijk aan vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur voor huid, haar en nagels)
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram
 
 
Energie / kJ
1624
 kJ 
Energie / kCal
388
 kcal 
Eiwit plantaardig
51.1
 gram 
Koolhydraten totaal
36.9
 gram 
Suikers
13.5
 gram 
Voedingsvezel
22
 gram 
Vet totaal
4.0
 gram
Vet verzadigd
0.7
 gram
Vet enkel onverzadigd
0
 gram
Vet meervoudig onverzadigd
0
 gram
Zout
0.17
 gram
Vitamine B1
2.0
mg
Vitamine B2
5.0
mg
Vitamine B3
46
mg
Vitamine B5
13.0
mg
Vitamine B6
2.0
mg
Foliumzuur
2300
ug
Zink
14.4
mg
Natufood
833367

Datasheet

Inhoud
150g
Merk
Natufood