Folaat 5-MTHF 800 mcg
  • Folaat 5-MTHF 800 mcg

Folaat 5-MTHF 800 mcg Vitals

100ca
€ 29,95
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
De meeste foliumzuur supplementen bevatten de synthetische vorm van pteroylmonoglutaminezuur, wat nauwelijks zo in de voeding voorkomt en de meest geoxideerde vorm is van folaat.
Foliumzuur 5-MTHF 800 mcg
Vitaminepreparaat
De meeste foliumzuur supplementen bevatten de synthetische vorm van pteroylmonoglutaminezuur, wat nauwelijks zo in de voeding voorkomt en de meest geoxideerde vorm is van folaat. Een probleem met pteroylmonoglutaminezuur is dat bij een relatief grote groep mensen de omzetting in 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF) moeizaam verloopt. Dat probleem kan tegenwoordig omzeild worden door een supplement in te nemen met 'kant-en-klaar' 5-MTHF: Quatrefolic®. Over foliumzuur, folaat, 5-MTHF, Quatrefolic®Foliumzuur (ook wel vitamine B11 genoemd of vitamine B9 in Duitsland en de VS) komt in voeding voor als verschillende vormen van folaat, waaronder de biologisch meest actieve vorm 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF). Dit is dan ook de lichaamseigen vorm waarin folaat in het bloed circuleert. Andere vormen van folaat en foliumzuur moeten eerst door het lichaam worden omgezet in 5-MTHF. Daarnaast kan een supplement met ‘gewone’  foliumzuur in tegenstelling tot 5-MTHF tot een hoge bloedspiegel van niet-gemetaboliseerd foliumzuur leiden, wat mogelijk onwenselijk is. Foliumzuur kan ook de bloed-hersenbarrière niet passeren en 5-MTHF kan dit wél.  In het verleden is het lastig gebleken om actief folaat in een supplement te verwerken, vanwege de instabiliteit ervan. De Italiaanse ontwikkelaar Gnosis is erin geslaagd de folaatvorm te stabiliseren door deze te binden aan een glucosaminezout (uit plantaardige bron). Dit resulteerde in Quatrefolic®, ook wel de ‘vierde generatie folaat‘ genoemd vanwege de superieure biologische beschikbaarheid ten opzichte van eerdere bronnen van folaat of foliumzuur. Quatrefolic is ook veel beter oplosbaar in water dan 5-MTHF calciumzout. Het gevolg hiervan is dat het makkelijker opgenomen kan worden door de cellen in de darmwand, wat de hogere biologische beschikbaarheid van Quatrefolic mede verklaart. Quatrefolic® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van Gnosis uit Italië.
• 5-MTHF gebonden aan glucosaminezout (Quatrefolic®) • optimale opneembaarheid en werkzaamheid • ondersteunt het homocysteïnemetabolisme • essentieel voor een normale celdeling • goed voor het geheugen en de gemoedstoestand • belangrijk voor en tijdens de zwangerschap
Samenstelling per capsule: 800 mcg 5-methyltetrahydrofolaat, 5-MTHF          (400% ADH*) (als glucosaminezout, Quatrefolic®) *ADH = Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
Hulpstoffen: Microkristallijne cellulose (cellulosegel), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), magnesiumstearaat, siliciumdioxide.
Ingrediënten: ulstof: microkristallijne cellulose (cellulosegel), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), antiklontermiddelen: magnesiumstearaat, siliciumdioxide; Quatrefolic® (5-methyltetrahydrofolaat glucosaminezout).
Gegarandeerd vrij van: Gluten, lactose , soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs.
Let op: Combineer 5-MTHF voor een optimale werkzaamheid met een vitamine B-complex en/of een multi die (voldoende) vitamine B12 bevat (vanwege synergie tussen B-vitaminen).
Gebruik: 1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd.
Dit product is een voedingssupplement. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket. Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.
Vitals
898983

Datasheet

Inhoud
100ca
Merk
Vitals