Gerstevlokken
  • Gerstevlokken

Gerstevlokken De Halm

500g
€ 1,98
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Gerst is een van de oudste cultuurgranen. Gerstevlokken zijn lekker bij het ontbijt.
Gerst is een van de oudste cultuurgranen. Het komt over de hele wereld voor: zowel in de tropen als in Noorwegen en zelfs in Tibet op 4.500 m hoogte. Van alle granen heeft het de kortste groeiperiode.
Gerst is een bedekt graan, d.w.z. dat de korrel is vergroeid met de kroonkafjes. Om gerst eetbaar te maken, moeten deze kroonkafjes eerst verwijderd worden. Daartoe wordt de gerst gepeld. De gerst wordt langs een pelsteen gevoerd, die de kroonkafjes van de korrel wrijft.
Bij De Halm wordt zodanig gepeld, dat de kiem en het merendeel van de zemel behouden blijven, zodat er zo min mogelijk voedingsstoffen verloren gaan. Dit is dan gepelde gerst.
Gerst is licht verteerbaar en geeft geen loomheid na het eten. Het maakt de mens wakker en actief. Het is slijmvormend en werkt daardoor verzachtend op geïrriteerde maag- en darmwand. Gerst heeft geen verstoppende of laxerende werking.
De kooktijd van de gerstvlokken bedraagt 20 minuten met een naweltijd van 10 minuten.
De voedingswaarde van 100 gram gerstvlokken is:Energie ____________________1396 Kj (440 Kcal)Eiwit_______________________11 gKoolhydraten________________59.5 gWaarvan suiker______________1.5 gVet________________________2.1 gVerzadigd vet _______________0.4 gVoedingsvezel_______________15 gNatrium ____________________20 mg
De Halm
801516

Datasheet

Merk
De Halm
Inhoud
500g