Kokosolie
  • Kokosolie

Kokosolie Aman Prana

1600ml
€ 41,10
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
De Aman Prana Kokosolie is uitermate geschikt om mee te bakken, braden of frituren. De kokos is op brood goed te proeven. Bij het koken van gerechten geeft de olie een zachte smaak. De biologische kokosolie van Aman Prana bevat zeer weinig meervoudig onverzadigde vetten. Dit maakt kokosolie de meest stabiele om te verhitten. 
Ingrediënten
De aman prana kokosolie bevat 100% pure, extra virgin kokosolie.
 
Productvoordelen
Doordat hij gemaakt wordt op basis van kokos bevat de aman prana olie plantaardige verzadigde vetten. Het is daarom dat hij tot 170/80 graden Celsius kan worden verwarmd zonder aan voedzaamheid in te boeten of te verdampen. Naast deze plantaardige vetten bevat de olie slechts 2% meervoudig onverzadigde vetten. Hij omvat geen transvetten en wordt niet geraffineerd of van zijn geur ontdaan.
Naast deze bijzondere vetconstellatie bevat deze olie ook andere gunstige stoffen, zoals ketonen en laurinezuur, die het lichaam tot brandstof dienen. Zij verhogen de weerstand, verbeteren de darmflora en de opname van zowel calcium als vitamines A, D, E en K. Deze gunstige lichaamswerking en de zachtheid van deze olie worden verder geïllustreerd door het feit dat hij ook inzetbaar is als massageolie, handcrème of lippenbalsem.
Oorsprong
De kokospalm of 'klapperboom' (Cocos nucifera) is een lid van de palmenfamilie (Palmae). Het is de enige boom in het geslacht Cocos. De palm wordt dertig meter hoog en heeft kenmerkend lange bladen die vier tot zes meter lang kunnen worden. De (schijn)stam wordt gevormd door de bladvoeten van oude, afgevallen bladen.
Men weet niet waar de kokospalm in origine vandaan komt. Wel is zeker dat hij goed zout verdraagt en veel zon, regen en luchtvochtigheid nodig heeft. Daarom gedijt hij goed in kustgebieden. Ook is bekend dat het grootste aantal kokospalmen per vierkante meter terug te vinden is in de Filippijnen.
Gebruiksadvies
Deze olie van kokos is geschikt voor tal van toepassingen. Op kamertemperatuur kan hij gesmeerd worden en smaakt een lekkere kokossmaak door. Vanaf 20/30 graden Celsius wordt hij vloeibaar en kan hij verwarmd worden tot 170/80 graden Celsius zonder te oxideren. Zo kan hij bakken, braden, wokken of frituren. Opgewarmd zorgt hij voor een aangename verzachting van smaak. Zoals gezegd is de olie ook alternatief in te zetten voor lichaamsverzorging. Bekijk het onderstaande filmpje over lichaamsverzorging van Aman Prana kokosolie.
 
Amanprana
811603

Datasheet

Merk
Amanprana
Inhoud
1600ml