Kokosolie
  • Kokosolie

Kokosolie Aman Prana

325ml
€ 11,30
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
De kokosolie, extra vierge, van Aman Prana is heerlijk als dressing van raw food, maar ook heel erg lekker in smoothies. De kokosolie is fair trade en kan voor elke gelegenheid gebruikt worden. De kokosolie kan goed gebruikt worden om te bakken, braden, frituren en wokken.
Productvoordelen
Doordat hij gemaakt wordt op basis van kokos bevat de aman prana olie plantaardige verzadigde vetten. Het is daarom dat hij tot 170/80 graden Celsius kan worden verwarmd zonder aan voedzaamheid in te boeten of te verdampen. Naast deze plantaardige vetten bevat de olie slechts 2% meervoudig onverzadigde vetten. Hij omvat geen transvetten en wordt niet geraffineerd of van zijn geur ontdaan.
Naast deze bijzondere vetconstellatie bevat deze olie ook andere gunstige stoffen, zoals ketonen en laurinezuur, die het lichaam tot brandstof dienen. Zij verhogen de weerstand, verbeteren de darmflora en de opname van zowel calcium als vitamines A, D, E en K. Deze gunstige lichaamswerking en de zachtheid van deze olie worden verder geïllustreerd door het feit dat hij ook inzetbaar is als massageolie, handcrème of lippenbalsem.
Gebruiksadvies
Deze olie van kokos is geschikt voor tal van toepassingen. Op kamertemperatuur kan hij gesmeerd worden en smaakt een lekkere kokossmaak door. Vanaf 20/30 graden Celsius wordt hij vloeibaar en kan hij verwarmd worden tot 170/80 graden Celsius zonder te oxideren. Zo kan hij bakken, braden, wokken of frituren. Opgewarmd zorgt hij voor een aangename verzachting van smaak. Zoals gezegd is de olie ook alternatief in te zetten voor lichaamsverzorging.
Oorsprong
De kokospalm of 'klapperboom' (Cocos nucifera) is een lid van de palmenfamilie (Palmae). Het is de enige boom in het geslacht Cocos. De palm wordt dertig meter hoog en heeft kenmerkend lange bladen die vier tot zes meter lang kunnen worden. De (schijn)stam wordt gevormd door de bladvoeten van oude, afgevallen bladen.
Men weet niet waar de kokospalm in origine vandaan komt. Wel is zeker dat hij goed zout verdraagt en veel zon, regen en luchtvochtigheid nodig heeft. Daarom gedijt hij goed in kustgebieden. Ook is bekend dat het grootste aantal kokospalmen per vierkante meter terug te vinden is in de Filippijnen.
Ingrediënten
De aman prana kokosolie bevat 100% pure, extra virgin kokosolie.
Amanprana
795354

Datasheet

Inhoud
325ml
Merk
Amanprana