Kokosolie geurloos
  • Kokosolie geurloos

Kokosolie geurloos Omega & More

2220ml
€ 20,50
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Kokosolie is een zeer gezonde olie. Één van de weinige oliën die geschikt is bereiding met hoge temperaturen zoals bakken, braden en frituren. Door de hoofdzakelijke vetzuren met een middellange keten en maar een klein gedeelte met lange keten maakt het de olie flexibel en beter voor het lichaam.
Algemeen
Kokosolie is een zeer gezonde olie. In principe is het de enige olie die geschikt is voor gebruik op hoge temperaturen zoals bij frituren, bakken en braden. Hoofdzakelijk bevat kokosolie vetzuren met een middellange keten en voor een klein gedeelte met een lange keten. Dit maakt de olie zeer flexibel en is daarom beter voor het lichaam De geurloze kokosolie wordt gemaakt van gedroogde kokos vruchtvlees, oftewel kopra. Vanwege de neutrale smaak kan de olie gebruikt worden voor de bereiding van allerlei producten. De smaak en geur van de olie zullen hierdoor niet overheersen. Doordat de kokos is behandeld met stoom wordt de geur ontnomen. Deze methode is offieel toegelaten bij de productie van biologische voedingsmiddelen. Er worden dus geen chemicalien gebruikt. De kleur kan verschillen als gevolg van de natuurlijke eigenschappen die de olie met zich meebrengt.
Hoe te gebruiken?
De geurloze en extra virgin versie is geschikt om zowel koud als bij hoge temperaturen te gebruiken. Er wordt geadviseerd de ectra virgin versie koud te gebruiken. De aanwezige voedingsstoffen, zoals vitaminen, blijven op deze manier behouden. Echter blijf de functionaliteit van beide olieën hetzelfde. De stabiliteit en aanwzigheid van laurinezuur zijn in beide versies hetzelfde. 
721796

Datasheet

Merk
Omega & More
Inhoud
2220ml