Lijnzaad gebroken bio
  • Lijnzaad gebroken bio

Lijnzaad gebroken bio Ekoland

400g
€ 2,35
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Ga je bewust met je gezondheid om en eet je graag verantwoord? Dan verdient lijnzaad zeker een plaats op je menu. Deze zaadjes van de vlasplant bevatten volop omega-3-vetzuren, waarvan ongeveer voor de helft van het type ALA, een essentieel vetzuur dat het lichaam niet zelf kan aanmaken, maar wel nodig heeft. De olie en de zaden zijn ook rijke leveranciers van vitaminen en mineralen.
Waardevolle plant
Al eeuwen lang wordt overal op de wereld volop vlas gekweekt. Van de stengels wordt linnen geweven en touw gemaakt. Uit de zaden, die een zachte nootachtige smaak hebben, komt na persing de goudgele lijnolie. Het persafval wordt verwerkt tot veekoeken. Het gebruik van de zaadjes bij de dagelijkse voeding is bepaald geen modeverschijnsel. Dat deden de oude Grieken en Romeinen al voor onze jaartelling. In andere vroege culturen werd het vlaszaad gebruikt bij de behandeling van ziektes en uitwendige aandoeningen. Hoe effectief die behandelingen waren, werd niet bijgehouden. We weten nu dat lijnzaad een natuurlijke leverancier is van vitaminen, mineralen, vezels en vetzuren. In de juiste hoeveelheden en op de voorgeschreven manier gebruikt, allemaal goed voor onze gezondheid.
Snellere werking
Alle goede eigenschappen van het vlaszaad vind je terug in lijnzaadolie, hele zaden en gebroken lijnzaad. Eet je de zaden in zijn geheel, dan moet je goed kauwen om de waardevolle stoffen eruit te halen. Met gebroken lijnzaad profiteert je lichaam direct van de voedingsstoffen. De hoeveelheden die je dagelijks kunt gebruiken, vind je op de verpakking. Meng gebroken lijnzaad door je muesli, de yoghurt, door een roerbakschotel, door een salade of voeg ze toe aan het deeg van zelfgebakken brood. Wil je gewicht verliezen, dan kun je ervoor kiezen om een paar keer per dag te ‘snacken’ met een lepeltje zaden. Je hebt even wat te kauwen en met een glas water erbij heb je snel een vol gevoel.
Samenstelling
100 gram zaad bestaat voor ongeveer eenderde deel uit olie, ongeveer voor een kwart uit eiwitten, bevat 14 gram vezels, 4 gram mineralen en wat water en gom (laxerend). Vraag bij zwangerschap en bij het gebruik van bloedverdunners eerst uw arts om advies.
Ekoland
874643

Datasheet

Inhoud
400g
Merk
Ekoland