Lijnzaad heel
  • Lijnzaad heel

Lijnzaad heel Ekoland

400g
€ 2,05
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Lijnzaad is een van de meest populaire soorten superfood. Deze kleine zaadjes bevatten genoeg goede stoffen om met recht een belangrijke plaats in de wereld van gezonde voeding in te nemen. Dit zaad bevat een hoog percentage vezels, belangrijk voor ons verteringsproces en voor de stoelgang.
Productvoordelen
Vezels zijn belangrijk in de strijd tegen bijvoorbeeld darmkanker en houden ons lichaam schoon. Dit zaad bevat zowel gefermenteerde als ongefermenteerde vezels (die veel water opnemen). Hierdoor heeft men na het eten van dit zaad langer het gevoel 'vol' te zitten. Handig voor degenen die willen afvallen! Het zaad heeft dan ook terecht een belangrijke plaats ingenomen van velen die een vezelrijk dieet belangrijk vinden.
De vezels in lijnzaad zorgen voor een gezonde darmflora en een goede stoelgang. Tevens heeft men minder de behoefte om te eten na het nuttigen van dit superfood. De onverzadigde vetten in dit zaad zorgen ervoor dat onze hormoonhuishouding op orde blijft en zijn goed voor de werking van de hersenen. Door een redelijk neutrale smaak is het zaad makkelijk toe te voegen aan allerlei producten, koekjes, maaltijden en ontbijtgerechten.
Gebruiksadvies
Het hele zaad kun je thuis in zijn geheel gebruiken, of breken in bijvoorbeeld een vijzel. Het voordeel hiervan is dat de olie, vezels en vitaminen hierdoor nog makkelijker door het lichaam worden opgenomen. Het zaad moet op een droge plek in een gesloten verpakking worden bewaard. Voeg dit superfood toe aan het deeg bij het bakken van brood, of meng het zaad met bijvoorbeeld ontbijtgranen, een smoothie of een kom yoghurt. Ook kan lijnzaad worden gebruikt in bijvoorbeeld een salade dressing.
Oorsprong
Het zaad is van oorsprong Italiaans en werd in de oudheid gebruikt voor het maken van medicijnen, zeep en zelfs papier. Tevens werd er olie geperst uit de zaden. Dit wordt tegenwoordig nog steeds gedaan.
Ingrediënten
Het zaad bevat onder andere omega 3 en omega 6 olie en de vitaminen B2 en B1 en E, calcium, kalium, zink en magnesium. Tevens bevat het zaad ruim 30% aan voedingsvezels.
Ekoland
721526

Datasheet

Merk
Ekoland
Inhoud
400g