Matcha is de enige groene theesoort waarbij het gehele theeblad in de vorm van poeder wordt gedronken en wordt gemaakt van jonge bladeren van de theeplant Camellia sinensis. De theebladeren worden alleen in het voorjaar geoogst. De fijnste en hele bladeren worden ontsteeld en langzaam vermalen tot een fijn theepoeder Ingredienten 100% Matcha Poeder Biologisch Voedingswaarde per 100 g RI* Energie 1193 kJ 285 kcal Vet 5,2 g waarvan verzadigd 0,7 g Koolhydraten 21,2 g waarvan suikers 1,2 g Vezels 28,6 g Eiwitten 24,1 g Zout 0,9 g Cafeïne 3,5 g Vitamine C 175 mg 219% Kalium 2660 mg 133% * % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal). Gebruik Klop 1-2 maatscheppen Matcha poeder op met water van 60-70°C tot een schuimige groene vloeistof. Nooit langer dan 30 seconden opkloppen zodat de thee niet bitter wordt. Of meng 1-2 eetlepels Matcha Poeder met vruchtensap smoothie. Koel, droog en afgesloten bewaren. Bevat cafeïne. Fabrikant: Mattisson Healthcare B.V. Middenweg 16 3401 MB IJsselstein