Neusspray menthol Idyl

€ 3,80
Inclusief belasting
Aantal
Er zijn niet genoeg producten op voorraad

Overzicht
IDYL Neusspray Xylometazoline HCl Menthol 1 mg/ml zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstoppingen.
IDYL Neusspray Xylometazoline HCl Menthol 1 mg/ml zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstoppingen. Het vermindert de zwelling van het slijmvlies in de neus en helpt zodoende de neusdoorgang vrij te houden, waardoor u gemakkelijker kunt ademhalen
Geneesmiddel - RVG 118679 UAD
Toepassing
U gebruikt IDYL Neusspray Xylometazoline HCl Menthol 1 mg/ml wanneer u last heeft van een verstopte neus.
Samenstelling
Werkzame stof: xylometazolinehydrochloride.
Hulpstoffen: benzalkoniumchloride, dinatriumedetaatdihydraat, natriumdiwaterstoffosfaatdihydraat, dinatriumwaterstoffosfaatdodecahydraat (E339), natriumchloride, levomenthol,  cineole, macrogolglycerolhydroxystearaat, gezuiverd water.
Dosering
De aanbevolen dosering voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is:
1 verstuiving in elk neusgat, 3 maal per dag. Tussen 2 toedieningen dient er een tussentijd van 8 tot 10 uur te zitten. Niet meer dan 3 toedieningen per dag.
Wijze van gebruik
Snuit de neus.
Verwijder de beschermdop.
Voor de eerste toepassing, enkele keren pompen totdat er een gelijkmatige verstuiving ontstaat. De neusspray is nu klaar voor gebruik.
Als u de spray gedurende 7 of meer dagen niet gebruikt heeft, druk de pomp dan 1 maal in om de spray weer klaar te maken voor gebruik. Als u de spray minder dan 7 dagen niet heeft gebruikt, dan is de doseerspray direct gereed voor gebruik. De neusspray goed rechtop houden en het hoofd iets voorover buigen. Het neusstuk in het neusgat brengen en een keer krachtig op de verstuiver drukken. Dan het neusstuk uit het neusgat nemen alvorens de druk op te heffen. 1 spray in elk neusgat toedienen. Terwijl u pompt moet u door uw neus inademen. Na het gebruik het uiteinde schoonmaken en het dopje terugplaatsen.
Om een mogelijke verspreiding van de infectie te voorkomen, mag het flesje slechts bij 1 persoon gebruikt worden.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Niet gebruiken bij
- U bent allergisch voor een van de stoffen in dit middel.
- Wanneer u kort geleden een neusoperatie heeft ondergaan, raadpleeg dan eerst uw arts alvorens dit middel te gebruiken
- Bij kinderen jonger dan 12 jaar
 
Verantwoordelijk voor het in de handel brengen:
SDG Farma B.V.
Treubweg 11
1112 BA Diemen
Idyl
907433