Raw chia zaad in glas
  • Raw chia zaad in glas

Raw chia zaad in glas Terrasana

330g
€ 4,89
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Chiazaad heeft een neutrale smaak en bevat grote concentratie omega-3-vetzuren (alfa-linoleenzuur of ALA). Chiazaad hoef je, in tegenstelling tot lijnzaad, niet eerst te malen. Daarbij is chiazaad rijk aan calcium, mangaan en vezels en het bevat twee antioxidanten Chlorogeenzuur en cafeïnezuur. Chia bevat een hoog percentage eiwit en alle essentiële aminozuren (de bouwstenen van eiwit), daarmee is het een geweldige bron van eiwitten voor veganisten. Terrasana Chiazaad is vrij van smaak- of kleurstoffen, conserveringsmiddelen, zuivel, soja, maïs, rijst en bijenwas.
De Azteken en Maya's aten chiazaad voor een veldslag of voor uithoudingsvermogen tijdens lange tochten. Chiazaad kan tot wel tien keer hun gewicht aan water opnemen en wordt langzaam door het lichaam verteerd. Daardoor geven de zaadjes een aantal uren lang geleidelijk energie af. Hierdoor speelde het hongergevoel bij de krijgers niet erg op wanneer voedsel moeilijk te vinden was. Een kwart kopje chiazaad zou deze krijgers een hele dag verzadigd houden.
Er zijn twee soorten chia: zwarte en witte. Witte zaadjes zijn moeilijk vindbaar en zijn ook een stuk duurder. Beide kleuren chiazaad bevat veel voedingsstoffen en vanuit een voedingskundig perspectie is er weinig verschil. Buiten Centraal-Amerika is Chiazaad relatief onbekend, maar het zaad krijgt als superfood weer grote bekendheid.
Gebruiksadvies
Je kunt chiazaad toevoegen aan eiwitshakes en andere maaltijden, zodat je de hele dag geleidelijk energie krijgt. Een portie chiazaad is ongeveer 30 gram, bevat 10 gram vezels en 139 calorieën. Je kunt chiazaad, vanwege de neutrale smaak, vrijwel overal doorheen mengen bijvoorbeeld over een salade of door de soep roeren. Het is ook lekker in brood of muffins.
De zaadjes zijn ook te gebruiken als supplement door elke dag 1 of 3 theelepels chiazaad of chiagel te nemen. Chiagel kan worden geprepareerd door 9 delen water bij 1 deel chiazaad te doen. Meng dit goed door elkaar, laat dit mengsel 15 minuten bij kamertemperatuur staan en zet de gel daarna in de koelkast. De gel is toe te voegen aan vruchtensap, havermoutpap of aan een glas water. 
Bewaaradvies
Chiazaad is zeer lang houdbaar. Bewaar de zaadjes op kamertemperatuur, niet in direct zonlicht. De chiagel daarentegen kan niet langer dan twee weken in de koelkast worden bewaard.
Terrasana
855090

Datasheet

Inhoud
330g
Merk
Terrasana