Raw hennep olie koudgeperst in glas
  • Raw hennep olie koudgeperst in glas

Raw hennep olie koudgeperst in glas Terrasana

250ml
€ 5,09
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Het gebruik van natuurlijke oliën bij het bereiden van voedsel is inmiddels ingeburgerd. Een van de minder bekende varianten is hennepolie. Koudgeperste hennepolie van Terrasana is een 100% biologisch product dat gewonnen wordt uit de hennepzaden.
Productvoordelen
Hennepolie van Terrasana heeft een aantal interessante voordelen ten opzichte van andere oliën. Allereerst is de olie heel smaakvol dankzij een subtiele, nootachtige smaak waardoor salades meteen meer karakter krijgen. Bovendien is het een van de gezondste oliën die je kunt gebruiken bij het bereiden van voedsel. Vanwege veel gelijkwaardige bestanddelen kan de olie van hennepzaden dienen als milieuvriendelijk alternatief voor visolie.
Gebruiksadvies
Olie van hennep heeft veel smaak dus je hoeft er maar weinig van te gebruiken. De olie kun je gebruiken om salades mee aan te maken. Daarnaast kan het dienen als ingrediënt in sauzen, soepen en dips. Vanwege de vele voedingstoffen en het hoge percentage eiwitten is het ook geliefd onder sporters die op biologische wijze hun workoutshake willen maken. Als voedingssupplement kun je twee keer per dag een eetlepel olie slikken. Daarnaast is de olie ook als huidolie te gebruiken om bijvoorbeeld de droge of geïrriteerde huid mee te hydrateren. Olie van hennep is alleen niet geschikt om mee te bakken en heeft geen psychoactieve werking.
Oorsprong
Hennep wordt al duizenden jaren gebruikt voor diverse doeleinden. Als bijproduct van de fabricatie van touwen werd de olie vaak gebruikt als bestandsdeel van zeep. Vanaf de Middeleeuwen was de olie populair als voedingsmiddel maar raakte aan het einde van de 19de eeuw in de vergetelheid. De laatste jaren is hennep bezig aan een onstuitbare opmars vanwege zijn gezondheidseffecten en potentieel als biologisch gewas.
Ingrediënten
Terrasana hennepzaadolie is rijk aan omega-3 en omega-6, twee meervoudig onverzadigde vetzuren die je lichaam nodig heeft maar niet zelf aanmaakt. Omega-3 is onder andere goed voor hart- en bloedvaten, omega-6 versterkt het afweersysteem en vermindert cholesterol. Daarnaast bevat de olie aminozuren en vitaminen B1, B2 en E.
Terrasana
828897

Datasheet

Merk
Terrasana
Inhoud
250ml