RAW Hennepzaad gepeld in glas
  • RAW Hennepzaad gepeld in glas

RAW Hennepzaad gepeld in glas Terrasana

275g
€ 7,14
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Het Terrasana hennepzaad heeft een heerlijke nootachtige textuur en smaak, met romige accenten. De grote troef van dit superfood der superfoods is ongetwijfeld haar rijkdom aan volwaardige eiwitten (met negen aminozuren). Plantaardig van aard zijn deze zelfs beter te noemen dan de dierlijke eiwitten in vlees. Zij bevorderen immers de opbouw van de spieren, het uithoudingsvermogen en houden de bloed/suikerspiegel in balans.
Productvoordelen
Naast volwaardige eiwitten bevat dit zaad ook omega 3-vetzuren en fytonutriënten. Deze verhogen de weerstand en hebben een gunstige uitwerking op weefsels, cellen, organen, hart- en bloedvaten, en de huid. Tegelijk is het ook nog eens uitzonderlijk rijk aan mineralen (kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, mangaan, enzovoort) en sporenelementen; en bevat het een groot aantal enzymen, anti-oxidanten en globuline. Zo voedt het zaad de hersenen, verbetert het de leverfuncties en verstevigt het immuunsysteem en weefselherstel. De aanwezigheid van chlorofyl en anti-ontstekingsvetzuur helpt ondertussen bij de regulatie van hormonen en remt ontstekingen.
Gebruiksadvies
Dit superfood laat zich uitstekend verwerken in tal van bereidingen: lassi's, shakes, smoothies, notenmixen, soepen, salades. Uiteraard kan het ook op zich dienen als raw food snack. Vermalen levert het zaad ook nog eens een verrukkelijk meel op, waarmee glutenvrij brood of koekjes kunnen worden gebakken. Opgelet: hennep neemt veel vocht op, dus vergeet niet voldoende te drinken tijdens de consummatie ervan.
Oorsprong
Hennepzaad is afkomstig van de hennepplant (Cannabis Sativa). Dat is een eenjarige plant en lid van de hennepfamilie (Cannabaceae). Afhankelijk van het klimaat en de groeimogelijkheden wordt deze plant één tot vier meter hoog. Iconisch zijn haar bladen met lange stelen en vijf tot negen, grof gezaagde slippen. Door zijn voedzaamheid en breed toepassingsgebied wordt hennep al gecultiveerd van in het stenen tijdperk en komt hij voor in vele, verschillende culturen. Naast het zaad worden ook de hars en de vezels voor verschillende doeleinden gebruikt.
Ingrediënten
Terrasana gebruikt 100% biologisch, ongepeld hennepzaad.
Terrasana
829368

Datasheet

Merk
Terrasana
Inhoud
275g