RAW Hennepzaad gepeld
  • RAW Hennepzaad gepeld

RAW Hennepzaad gepeld Terrasana

500g
€ 10,23
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Hennepzaad bevordert de opbouw van spieren en het uithoudingsvermogen. Ook kan het de bloed/suikerspiegel in balans houden. Deze superfood heeft een lekkere nootachtige textuur en smaak, met romige accenten. De grote troef van hennepzaad is de rijkdom aan volwaardige eiwitten. Deze eiwitten zijn plantaardig van aard zelfs beter dan dierlijke eiwitten in vlees.
Ingrediënten
Hennepzaad
Voedingswaarde per 100 gram
energie: 2134 kJ/ 514 kCal
eiwit: 30 g
koolhydraten: 11 g
totaal vet: 41 g
waarvan verzadigd: 4 g
Productvoordelen
Naast volwaardige eiwitten bevat dit zaad ook omega 3-vetzuren en fytonutriënten. Deze verhogen de weerstand en hebben een gunstige uitwerking op weefsels, cellen, organen, hart- en bloedvaten, en de huid. Tegelijk is het ook nog eens uitzonderlijk rijk aan mineralen (kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, mangaan, enzovoort) en sporenelementen; en bevat het een groot aantal enzymen, anti-oxidanten en globuline. Zo voedt het zaad de hersenen, verbetert het de leverfuncties en verstevigt het immuunsysteem en weefselherstel. De aanwezigheid van chlorofyl en anti-ontstekingsvetzuur helpt ondertussen bij de regulatie van hormonen en remt ontstekingen.
Gebruiksadvies
Dit superfood laat zich uitstekend verwerken in tal van bereidingen: lassi's, shakes, smoothies, notenmixen, soepen, salades. Uiteraard kan het ook op zich dienen als raw food snack. Vermalen levert het zaad ook nog eens een verrukkelijk meel op, waarmee glutenvrij brood of koekjes kunnen worden gebakken. Opgelet: hennep neemt veel vocht op, dus vergeet niet voldoende te drinken tijdens de consummatie ervan.
Oorsprong
Hennepzaad is afkomstig van de hennepplant (Cannabis Sativa). Dat is een eenjarige plant en lid van de hennepfamilie (Cannabaceae). Afhankelijk van het klimaat en de groeimogelijkheden wordt deze plant één tot vier meter hoog. Iconisch zijn haar bladen met lange stelen en vijf tot negen, grof gezaagde slippen. Door zijn voedzaamheid en breed toepassingsgebied wordt hennep al gecultiveerd van in het stenen tijdperk en komt hij voor in vele, verschillende culturen. Naast het zaad worden ook de hars en de vezels voor verschillende doeleinden gebruikt.
Ingrediënten
Terrasana gebruikt 100% biologisch, ongepeld hennepzaad.
Terrasana
834269

Datasheet

Merk
Terrasana
Inhoud
500g