Raw pompoenpit olie in glas Terrasana

250ml
€ 10,23
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
De nootachtige smaak, de licht stroperige textuur en de diepgroene kleur van de Terrasana pompoenpitolie doen elk koud gerecht opleven.
Productvoordelen van pompoenpitolie
De Terrasana pompoenpitolie is opgebouwd uit 51% linolzuur en bevat omega 3, 6 en 9 vetzuren. Door deze samenstelling kent de olie een uitzonderlijk laag gehalte aan verzadigde vetten. Daarnaast is hij ook bijzonder rijk aan vitaminen (A, B1, B2 en E), mineralen (chloor, ijzer, fluor, jodium, koper, calcium, natrium, mangaan, selenium, zwavel, zink en fosfor), sporenelementen en vezels. Hij bevat tevens chlorofyl en caroteen.
Door zijn unieke opbouw is de olie erg gunstig voor de gezonde werking van het lichaam. Hij werkt cholesterol verlagend en stimuleert hart- en bloedvaten. Hij ondersteunt de verzorging van nagels en haren en voorkomt blaas-, prostaat-, lever en incontinentieproblemen. De donkergekleurde fles voorkomt daarbij schadelijke lichtinval en garandeert de biologische en koosjere kwaliteit van het product.
Gebruiksadvies
Uiteraard past deze olie perfect in een vegetarisch, veganistische of koosjer dieet en valt hij ook aan te raden voor liefhebbers van raw food. Maar ook verder zijn de mogelijkheden van deze olie eindeloos: dressing, salade, smoothies, shakes... Wel even opletten: deze olie is enkel geschikt voor koude bereidingen. Bij opwarming gaat haar voedingskracht verloren.
Oorsprong
De Terrasana pompoenpitolie is afkomstig uit Oostenrijk. In het zuiden van de regio Steiermarken wordt de olie vanaf 1967 geproduceerd. De cultivering van de pompoen ('Cucurbita') zelf gaat eeuwen terug. De vroegste sporen van pompoenverbouwing zijn al te vinden tussen 9000 en 7000 jaar voor onze tijdtelling, in Midden- en Zuid-Amerika. In Europa ontdekte men de pompoen echter pas in de 16e eeuw. Naast de olie uit de pitten, worden ook de stelen en uiteraard het vlees gebruikt.
De olie werd daarbij lang geneeskundige krachten toegedicht en tot vandaag komt hij daarom voor in cosmetica. Door zijn natuurlijke zachtheid kan hij overigens nog altijd dienen als lichaamsolie. Tegelijk beschouwen vele topkoks de olie als een uniek ingrediënt in hun keuken.
Ingrediënten
De Terrasana olie bevat 100%, biologische (BIO en IFS gecertificeerde) pompoenpitolie.
Terrasana
878602

Datasheet

Merk
Terrasana
Inhoud
250ml