spirulina poeder bio
  • spirulina poeder bio

spirulina poeder bio Mattisson

125g
€ 8,95
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Mattisson Spirulina poeder is een diep, blauwgroen poeder op basis van algen uit de alkalische wateren van China - een verrijkend superfood voor in elke keuken.
Productvoordelen
Het Mattisson algen-poeder is een rijke, natuurlijke bron van eiwitten en essentiële vetzuren (GLA, DHA en EPA). Als fundament van onze voedingsketen, bevatten algen ook verder een bijzonder breed en vooral geconcentreerd gamma aan voedingsstoffen. Zo zijn zij rijk aan vitamines (o.a. B12 en K), mineralen (magnesium, ijzer, pantotheenzuur, jodium, koper en mangaan) en sporenelementen. Het poeder bevat tevens een schat aan anti-oxidanten, waaronder niet in het minst fycocyanine, dat de typische kleur geeft.
Door haar samenstelling is dit poeder een krachtig superfood, dat onder andere helpt bij het ontgiften van het lichaam van zware metalen. Het werkt ook als ontstekingsremmer en kan daardoor gunstige effecten hebben op artritis, PMS-klachten en allergieën. Tegelijk helpt het de functionering van de darmflora en stabiliseert het de bloed/suikerspiegel. De aanwezige eiwitten werken energetisch. Het aanwezige jodium stimuleert de werking van de schildklier.
Gebruiksadvies
Dit poeder laat zich gemakkelijk oplossen en is daarom perfect te integreren in tal van bereidingen. De dosering ervan hangt af van je bezigheden en gestel. Een normale volwassene heeft doorgaans al genoeg aan ongeveer tien gram per dag.
Oorsprong
Spirulina (arthrospira) zijn een blauw-groene algen die het best gedijen in alkalische of mineraalrijke wateren en een subtropisch tot tropisch klimaat. De benaming komt uit het Latijn en betekent ‘klein spiraaltje’, verwijzend naar de vorm van de algen. De schatting is overigens dat deze zo goed als even oud zijn als de aarde, te weten: ongeveer 3,5 miljard jaar. Door sommigen worden zij daarom als een bacteriën beschouwd.
Vandaag de dag gebeurt de cultivering van spirulina-algen voornamelijk om en rond de evenaar. De natuurlijke meren worden er nagebootst in buitentanks.
Ingrediënten
Mattisson spirulina poeder bevat 100% gemalen spirulina-algen, biologisch gecertificeerd door de 'Organic Farmers & Growers' (UK).
Mattisson
814864

Datasheet

Merk
Mattisson
Inhoud
125g