Tamari 25% minder zout
  • Tamari 25% minder zout

Tamari 25% minder zout Lima

500ml
€ 8,95
Inclusief belasting
Aantal

Overzicht
Alle voordelen van Tamari maar met 25% minder zout.

Shoyu (soja en tarwe) en Tamari Classic (pure soja) van Lima worden bereid door de familie Sato, een oude Japanse familie die haar kennis en traditionele recepten al acht generaties doorgeeft. Voor de stichting van hun onderneming in Kuwana, ten zuidwesten van Tokyo, moeten we teruggaan tot 1804.
Sinds 1985 wordt onze sojasaus in de Verenigde Staten geproduceerd, waar de familie Sato een dochteronderneming opgericht heeft om beter aan de vraag op dat continent te kunnen beantwoorden. De kunst van de fermentatie. Dat soja een hoge voedingswaarde heeft, valt niet te ontkennen. Het enige nadeel van rauwe soja is dat hij moeilijk verteerbaar is. De grote verdienste van gefermenteerde soja zit hem in de omvorming van de soja in gemakkelijk verteerbare voedingsstoffen. Hetzelfde procédé wordt trouwens voor Miso en Tempeh gebruikt: ook die producten worden gemaakt op basis van gefermenteerde soja. De fermentatie draagt bij tot de natuurlijke conservering van de saus, en geeft hem zijn zo typische gefermenteerde smaak. De fermentatie is volbracht wanneer de moromi (een mengeling van soja - met tarwe, in het geval van de Shoyu -, enzymen, water en zeezout) helemaal en gelijkmatig gefermenteerd is. Ze hangt af van de weersomstandigheden: 12 tot 24 maanden afhankelijk van de seizoenen, en daarna ongeveer zes maanden in ruimtes onder gecontroleerde temperatuur. Een overdreven lange fermentatie zorgt voor een beginnende oxidatie die de uiteindelijke kwaliteit van de saus niet ten goede komt. Een te oude saus kan men herkennen aan een voortdurende zogeheten 'wilde' fermentatie, en een witachtige neerslag in de fles. Houdbaarheid. Bewaar de fles op een donkere en koele plaats. Na opening blijft het product meerdere maanden goed.
Ingredienten:
Tamari* (Soja*, Water, Zeezout, A.oryzae)
*uit biologische teelt
Gebruikt-tips:
Tamari gebruik je bij het koken en aan tafel om stoofpotjes met vlees, gevogelte, vis, pastabouillon, soep, wokgroenten, slasausjes, marinades, wokgerechten… op smaak te brengen. Tamari doet het uitstekend bij rijstazijn, look, gember en mosterd.
 
Lima
805822

Datasheet

Inhoud
500ml
Merk
Lima