Plantenolie katoen
  • Plantenolie katoen

Plantenolie katoen melon Volatile

50ml
€ 6,95
Inclusief belasting
Aantal
Er zijn niet genoeg producten op voorraad

Overzicht
Katoenolie (gyssypium enus seed oil)
Katoenolie (gyssypium enus seed oil)
Katoenzaadolie is ook wel bekend als cotton seed oil. De olie wordt gewonnen uit de zaden van de katoenplant die wordt geteeld in de tropische en subtropische gebieden van Noord-Amerika, Mexico, Afrika, Azië en Australië. Vanwege haar veelzijdigheid wordt ze in veel huidverzorgingsproducten en zeep toegepast
Katoenzaadolie bevat de antioxidant vitamine E . Daarnaast bevat de olie een hoog gehalte aan essentiële oliën: 40% linolzuur,  en een klein percentage omega-3 vetzuur (alfa-linoleenzuur). Verder bevat de olie 30% oliezuur,  en 20% palmitinezuur. Ook bevat katoenzaadolie eiwitten en mineralen. Ze verminderen een prikkelbare huid en kalmeren een rode huid.
Voor de huid is katoenzaadolie een fijne olie. Het heeft een lichte, niet vette structuur, waardoor het goed in de huid trekt en de poriën niet verstopt. De olie verzorgt en beschermt de opperhuid en voorkomt dat onzuiverheden te diep in de huid kunnen doordringen. Katoenzaadolie kan ruwe huid glad maken en helpen om droge en beschadigde huid te verzachten. Daarnaast beschermt katoenzaadolie de huid voor uitdroging door haar te helpen om vocht vast te houden.
Omdat katoenzaadolie het haar voedt en herstelt, wordt de olie toegevoegd aan shampoo, conditioner en haarmasker
- Bevat geen kleurstoffen, kunstmatige geurstoffen en is niet op dieren getest.
Ingredienten
Gyssypium enus seed oil
Gebruik
Breng een hoeveelheid olie aan op de huid, masseer deze zorgvuldig in.
Volatile
843568

Datasheet

Merk
Volatile
Inhoud
50ml