Recept: Bobotie rijst

Recept voor bobotie met notenrijst

Voor 4 personen

  • - 1000 gram sperziebonen
  • - 1 ui
  • - 400 gram rundergehakt
  • - 200 ml crème fraîche
  • - 1 appel
  • - 1 banaan
  • - 1 rode paprika
  • - 3 eetlepels kerrie
  • - 4 theelepels kurkuma
  • - 1 ei
  • - 3 laurierbladeren
  • - 50 gram rauwe noten, zoals pistache- of cashewnoten
  • - 50 gram rozijnen
  • - 200 gram basmatirijst
  • - zout en peper

De bobotie rijst in stappen:

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Wel de rozijnen in lauw water.
  3. Haal de sperziebonen af en snijd ze in kleine stukjes. Kook de bonen 15 tot 20 minuten. Giet ze af als ze bijna gaar zijn en zet ze even aan de kant.
  4. Snijd de ui en de paprika fijn.
  5. Verwarm een koekenpan en rooster de noten. Leg ze apart.
  6. Doe een scheutje olie in de koekenpan. Fruit de ui.
  7. Voeg het gehakt toe aan de ui en rul het. Doe de gesneden paprika erbij.
  8. Snijd de appel en de banaan in kleine stukjes. Draai de warmtebron onder het gehakt uit en roer het fruit door het mengsel.
  9. Vet een ovenschaal in.
  10. Zet het water voor de rijst op en volg de aanwijzingen voor het bereiden van de rijst op de verpakking op.
  11. Voeg de kurkuma en de kerrie toe aan het gehakt en breng op smaak met zout en peper. Doe tot slot de (afgegoten) sperziebonen erbij en roer de crème fraîche en het ei erdoor.
  12. Doe het gehakt-sperziebonenmengsel in de ovenschaal. De laurierblaadjes duw je in het mengsel. Zet de schaal voor 20 a 30 minuten in de oven.
  13. Is je rijst gaar? Voeg hier de noten en de rozijnen aan toe.
  14. Serveer de bobotie en de rijst met elkaar.

Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke. Zij zijn eigenaar van de blog Eethetbeter. Wil je vaker gezond, gemakkelijk en zelfgemaakt eten met het hele gezin? Neem dan eens een kijkje op www.eethetbeter.nl voor meer inspiratie!