Recept: Chocolade pannenkoekjes met kokosroom

Het recept is voor acht personen.

Ingrediënten voor het beslag

- 75 gr volkoren speltmeel

- 75 gr amandelmeel

- 3 el cacaopoeder

- ½ tl kaneelpoeder

- 1 tl wijnsteenbakpoeder

- 2 grote eieren

- 100 ml (geiten)yoghurt

- 100 ml amandelmelk

- 1½ grote rijpe banaan

- 1 el kokosolie

Ingrediënten voor de kokosroom

- 1 blikje kokosmelk (400 gr)

- 1 el ahornsiroop

- 1 vanille stokje

Bereiding voor de pannenkoek

Meng allereerst het amandel- en speltmeel samen met de kaneel-, cacao- en wijnsteenbakpoeder in een grote kom. Klop daarna in een andere grote kom de eieren los en prak de rijpe banaan er doorheen. Voeg daarna yoghurt en melk toe aan dit mengsel en meng dat goed door elkaar. Doe daarna de inhoud van de twee grote kommen samen in één grote kom en roer dit geheel door elkaar. Dit is het beslag voor de pannenkoekjes. Zet op een niet al te hoog vuur een klontje kokosolie op in een koekenpan. Schep ongeveer drie eetlepels van jouw beslag voor één pannenkoekje in de pan en bak dit totdat de onderkant stevig is en donkerder kleurt. Draai dan het pannenkoekje om en bak de andere kant ook.

Bereiding voor de kokosroom

De kokosroom is heel simpel. Klop de dikke crème uit een blik kokosmelk ongeveer twee minuten op met een elektrische mixer. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg deze zaadjes en de ahornsiroop toe aan de kokosroom en klop dit nog even goed door elkaar. Dit is de kokosroom.

Tip:

Schep bij het serveren de kokosroom rijkelijk over de pannenkoekjes en strooi er wat kokosrasp op. Het is ook heerlijk om wat extra ahornsiroop over het geheel heen te gieten.

Eetsmakelijk!