Recept: Courgette carpaccio met shiitakes en walnoten

Een heerlijke zomerse salade die het prima doet als veganistische lunch (2 personen) of voorgerecht (4 personen). Hou bij de bereidingstijd rekening met het weken en koken van de shiitakes.

Benodigdheden

-25 gram gedroogde shiitake

-2 kleine witte uien

-2 tenen knoflook

-½ courgette

-3 eetlepels olijfolie extra vierge

-1 eetlepel witte wijnazijn

-3 eetlepels walnoten

-platte peterselie (vers)

-zout en peper

- kokosolie om in te bakken

Bereiding

Week en of kook de shiitakes volgens de bereidingswijze op de verpakking;

Maak een dressing van olie, azijn, zout en peper;

Rooster eventueel de walnoten in een droge koekenpan;

Snij de ui en de knoflook en fruit deze in een pan met wat kokosolie;

Snij de shiitakes grof en bak ze met de uien mee;

Was de courgette en snij deze met een kaasschaaf in lange repen;

Beleg de borden met courgette en schep hier de shiitake met ui op;

Besprenkel met dressing en decoreer met peterselie en walnoten;

Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke. Zij schrijft op haar foodblog “Eet het beter” over pure en onbewerkte voeding. Wil je vaker gezond, gemakkelijk en zelfgemaakt eten met het hele gezin? Neem dan eens een kijkje op www.eethetbeter.nl voor meer inspiratie!