Recept: Gevulde koeken

Zelf gevulde koeken maken

Deze gevulde koeken bevatten enkel onbewerkte ingrediënten en geen onnodige toevoegingen. De bereidingstijd is 20 minuten en 15 minuten baktijd.

Benodigdheden

Amandelspijs:

- 100 gram amandelmeel

- 1 eetlepels agavesiroop

- ½ ei

- De geraspte schil van 1 citroen

Koek:

- 100 gram kokosbloesemsuiker

- 150 gram volkoren speltmeel + extra voor het aanrecht

- 125 gram roomboter

- 1 theelepel vanille poeder

- 2 eieren

- amandelen (voor de garnering)

Bereiding

Meng de ingrediënten voor het amandelspijs, totdat je een gelijkmatig geheel hebt. Pak het in huishoudfolie of een boterhamzakje en laat het rusten in de koelkast;

Warm de oven voor op 180 graden;

Meng de boter en de suiker, voeg het vanillepoeder en 1 ei toe en tenslotte het meel;

Mix totdat je een gelijkmatig deeg hebt. Voeg speltmeel toe als het te vloeibaar is;

Bestuif het aanrecht met meel en rol het deeg uit. Gebruik een schaaltje of uitsteker om ronde koekjes te maken. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat;

Doe op de helft van de rondjes een lepel spijs en dek af met de andere helft van de rondjes;

Duw de gevulde koeken goed dicht en decoreer met een amandel;

Klop een ei los en bestrijk de koeken hiermee;

Bak de koeken in de oven gedurende 12-15 minuten. Pas op, ze worden snel te droog;

Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke. Zij is de eigenaar van foodblog “Eet het beter”. Wil je vaker gezond, gemakkelijk en zelfgemaakt eten met het hele gezin? Neem dan eens een kijkje op www.eethetbeter.nl voor meer inspiratie!