Recept: Glutenvrije bruine broodjes

Bereidingstijd is 10 minuten, oventijd 50 minuten. Voldoende voor 6 bescheiden broodjes.

Ingrediënten

  • - 200 ml kokend water
  • - 100 gram amandelmeel
  • - 50 gram lijnzaad
  • - 25 gram psylliumvezels
  • - 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • - 1 theelepel Keltisch zeezout
  • - eiwit van 3 eieren

Bereiding in stappen

  1. Warm de oven voor op 180 graden
  2. Meng de droge ingrediënten
  3. Roer het eiwit hier doorheen
  4. Voeg het kokende water toe
  5. Kneed 6 bolletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier
  6. Bak de broodjes in circa 50 minuten af
  7. Laat ze afkoelen voordat je ze gaat snijden
  8. Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke. Zij zijn eigenaar van de blog Eethetbeter. Wil je vaker gezond, gemakkelijk en zelfgemaakt eten met het hele gezin? Neem dan eens een kijkje op www.eethetbeter.nl voor meer inspiratie!