Recept: Kokos kerrie kip met broccoli en jasmijnrijst

Wat heb je nodig voor dit recept:

Pan | koekenpan | wok

Ingrediënten:

400 gr. kipfilet | 500 gr. broccoli | 1 blik kokosmelk | 1 zakje jasmijnthee | 150 gr. zilvervliesrijst | 2 el. kerriepoeder | 1 teen knoflook | 2 bosuitjes | kokosolie om in te bakken | 2 tl. 5 spices kruiden | cashewnoten naar smaak | peter & zout

Hoe maak je dit gerecht:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Zorg dat je het water afpast zodat de rijst droog kookt. Doe de deksel op de pan en doe het zakje jasmijnthee bij het water en de rijst. Na 5 minuten haal je het zakje eruit en kook je de rijst verder tot deze gaar is.

Snijd de kipfilet in blokjes en de broccoli in roosjes. Snipper de bosui en de knoflook. We gaan dezelfde pan weer een paar keer gebruiken zonder hem tussendoor om te spoelen: dan mengen de smaken lekker en dat komt het bericht ten goede. Verhit olijfolie in de wok en bak de broccoli 5 munten. Maak de broccoli op smaak met 5 spices kruiden. Zet de broccoli aan de kant in een schaaltje en verhit opnieuw wat olie in de pan: hier fruit je de ui en de knoflook in. Doe hier de kerriepoeder bij tot het een mooie basis is. Hierin bak je de kipfilet zo goed als gaar. Doe dan de kokosmelk erbij, verwarm het door en maak op smaak met peper & zout. Nu gaat de broccoli erbij en laat je het geheel op laag vuur zo’n 10 minuten pruttelen.

Serveer de rijst met de kerrie-kokos kip en broccoli en verdeel wat cashewnoten naar smaak er overheen. Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Kelly Camfferman. Zij is eigenaar van haar blog GoodFoodLove. Kelly is zich gaan verdiepen in welk eten nu echt gezond is en wat bij onze Bourgondische levenswijze past. Kijk op www.goodfoodlove.com