Recept: Miso Soep

Voor 4 personen

Ingrediënten:

*250 gr boekweitnoedels met zoete aardappel

*6 el genmai miso pasta

*10 gr arame zeewier

*50 gr gedroogde Shiitake paddenstoelen

*4 teentjes knoflook, gesnipperd

*4 cm gember, fijn geraspt

*1 chilipeper, gesnipperd (voor garnering)

*5 bosuitjes, in ringen (plus nog 1 voor de garnering)

*1 winterpeen, in dunne plakken

*1 rode ui, in fijne ringen

*100 gr verse babyspinazie

*1 el geroosterde sesamolie

*1 el tamari

Bereiding:

Wel als eerste de paddenstoelen 15 minuten in koud water. Was ondertussen de arame en doe deze de laatste 5 minuten bij de paddenstoelen om ook te laten weken. Pak een soeppan en fruit de ui. Voeg daar de gesnipperde knoflook, geraspte gember, fijngesneden chilipeper en de dunne plakken winterpeen aan toe en fruit dit geheel nog 2 minuten. Dit moet je nu afblussen met 2 liter water. Als het water kookt, moet je de paddenstoelen en arame zeewier er aan toevoegen. Pak een andere pan en kook daar de noedels in volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zijn ze klaar, giet ze dan af en spoel ze af met koud water. Snijd daarna de bosuitjes en voeg deze samen met de sesamolie en tamari toe aan de bouillon. Je kunt ondertussen alvast de spinazie en noedels verdelen over de soepkommen. Los daarna de genmai miso op in de bouillon. Giet daarna de soep over de spinazie en de noedels en garneer het met wat ringetjes bosui en chilipeper.

Eetsmakelijk!