Recept: Moccamousse

De kindjes van Eethetbeter lusten deze koffieroom ook graag. Met het oog op de cafeïne zou je er voor kunnen kiezen de koffie te vervangen door chocolademelk.

Recept voor moccamousse

Voor 4 personen

  • - 200 ml (plantaardige) room
  • - 1 theelepel Agar-Agar poeder (controleer de verpakking van het product dat je gebruikt, omdat het per merk kan verschillen)
  • - 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • - 1 kopje espresso
  • - 50 gram hazelnoten
  • - 50 gram pure chocolade

Stap voor de stap de moccamousse maken:

  1. Hak de chocolade en de hazelnoten in kleine stukjes
  2. Klop de room stevig
  3. Zet een klein kopje koffie en doe deze met de kokosbloesemsuiker in een pan, voeg de Agar-Agar hier aan toe
  4. Breng de koffie al roerende aan de kook
  5. Haal de pan van het vuur en blijf roeren in de koffie totdat deze handwarm is
  6. Spatel de koffie door de slagroom. Voorzichtig hoor :-)
  7. Roer hier de chocolade en de hazelnoten door
  8. Verdeel de room over vier glazen
  9. Plaats de moccamousse minimaal vier uur in de koelkast zodat het op kan stijven

Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke. Zij zijn eigenaar van de blog Eethetbeter. Wil je vaker gezond, gemakkelijk en zelfgemaakt eten met het hele gezin? Neem dan eens een kijkje op www.eethetbeter.nl voor meer inspiratie!