Recept: Okonomiyaki

Voor 4 personen

Ingrediënten beslag

- 120 gr speltmeel

- ¼ tl kokosbloesemsuiker

- ¼ tl bakpoeder

- snufje zout

- 1 el instant misosoep poeder

- 4 eieren

- 1 el gembersiroop

- 250 gr (spits)kool, in flinterdunne reepjes

- 150 gr prei, in flinterdunne reepjes

- 1 el kokosolie

Ingrediënten topping:

- 1 el kokosolie

- 5 portobellos, in plakjes

- 1 pot seitan in tamarisaus (350 gr)

- 1 tl geroosterde sesamzaadjes

- 1 el AO gedroogde norivlokken

Bereiding

Mix als eerst 175 ml gekookt water en 1 eetlepel instant misosoep poeder door elkaar in een grote kom. Doe daarna de speltmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en zout door de bouillon en klop het tot een samenhangend beslag. Neem het geheel en bedek het met vershoudfolie. Zet de kom voor 30 minuten in de koelkast. Voeg na het halve uur 4 eieren en gembersiroop toe aan het beslag en klop dit goed door. Doe als laatste de gesneden kool en prei erbij en meng het geheel goed door elkaar. Dit is jouw beslag.

Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel kokosolie. Wacht tot de pan goed heet is en schep dan twee hoopjes van het beslag in de pan. Verspreid daarna het beslag in mooie rondjes, zodat het de vorm van een pannenkoek krijgt. Bak het pannenkoekje ongeveer 2-3 minuten tot de onderkant krokant is en draai hem dan voorzichtig om met een spatel. Bak daarna voor vijf minuten met een deksel op de pan de andere kant, zodat de andere kant ook krokant wordt. Draai het pannenkoekje daarna nog eens een keer om en laat hem twee minuten nagaren zonder deksel. Dit is jouw okonomiyaki.

Laat, voor de topping, in een andere pan nog een eetlepel kokosolie goed warm worden. Bak in die pan de portobello's kort op hoog vuur, totdat ze goudbruin zijn. Voeg de afgegoten seitan toe en bak deze even mee. Dit is de topping.

Beleg voordat je gaat serveren de okonomiyaki royaal met jouw topping en strooi er nog extra de gemalen nori en sesamzaadjes overheen.

Eetsmakelijk!