Recept: Oranjetaart met sinaasappel en mango

Deze “kwarktaart”, die niet gebakken hoeft te worden, is binnen een half uur klaar. De cashewnoten moeten minstens een nacht weken.

Benodigdheden

Bodem:

- 150 gram dadels

- 50 gram walnoten

- 50 gram hazelnoten

- 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Vulling:

- 200 gram ongebrande cashewnoten

- 100 ml gesmolten kokosolie

- 1 sinaasappel

- 1 mango

- 1 theelepel vanillepoeder

- 50 ml agavesiroop

- Springvorm (18 cm)

- Keukenmachine of blender

Geen oven!

Bereiding in stappen

Laat de cashewnoten minimaal een nacht weken in water

Bekleed een springvorm met bakpapier

Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem vervolgens uit

Maal de hazelnoten, walnoten, dadels en 1 eetlepel kokosolie fijn met een keukenmachine. Het deeg dat ontstaat kun je als bodem in de springvorm drukken. Plaats deze in de koelkast.

Ga verder met de vulling:

Schil de mango en snijd hem in stukjes

Smelt de kokosolie

Spoel de geweekte cashewnoten af met water. Gebruik de keukenmachine om de cashewnoten, de helft van de mango, het sinaasappelsap en de kokosolie tot een vloeibaar geheel te mixen. Voeg daarna het vanillepoeder en de agavesiroop toe

Giet dit vloeibare mengsel in de springvorm (op de bodem)

Laat het geheel een paar uur in de koelkast opstijven

Decoreer met het restant van de mango en de sinaasappelrasp

Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke. Zij zijn eigenaar van de blog Eethetbeter. Wil je vaker gezond, gemakkelijk en zelfgemaakt eten met het hele gezin? Neem dan eens een kijkje op www.eethetbeter.nl voor meer inspiratie!