Recept: Osawa Cake

Benodigdheden

  • Rasp
  • Cakeblik


Ingrediënten

  • 100 gr zilvervliesrijst rond
  • 100 gr quinoa tricolore
  • 100 gr havervlokken
  • 100 gr volkoren speltmeel
  • 150 gr blue thompson rozijnen
  • 100 gr pecannoten
  • 8 el amandelschaafsel
  • 140 ml ahornsiroop
  • 2,5 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 tl vanillepoeder
  • 350 gr geraspte wortel
  • 2 el kokosolie


Bereidingswijze

Allereerst moet je de rijst en quinoa koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de oven alvast op 180 graden en wel de rozijnen in koud water. Het amandelschaafsel moet daarna kort in de koekenpan worden geroosterd. Let wel goed op dat de amandelschaafsels niet te donker worden! Pak de cakevorm en vet hem in met de kokosolie. Strooi het amandelschaafsel uit over de bakvorm en zorg dat je overal een laagje amandelschaafsel hebt zitten. Doe de rijst, quinoa, havervlokken, speltmeel, kaneelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat en vanillepoeder in een grote kom. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg daarna de wortelrasp, noten (heel of gehakt) en rozijnen toe. Als laatste moet de ahornsiroop door het geheel geroerd worden. Schep het mengsel in de bakvorm en druk het goed aan. Plaats de cake in de oven en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt. De cake kan anders verbrokkelen. Het is een ondersteboven cake, dus draai de cake bij het serveren om (onderkant wordt bovenkant) en genieten maar.

Eetsmakelijk!