Recept: Paasbrood van noten en vruchten

Recept glutenvrij Paasbrood

Bereidingstijd is 10 minuten, oventijd 45 minuten. Voldoende voor 1 noten-vruchtenbrood.

Benodigdheden

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 60 gram kokosolie
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • mespunt zout
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 150 gram gemengde noten (bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, pistachenoten en walnoten)
  • 200 gram gedroogd fruit (bijvoorbeeld rozijnen, dadels, vijgen, cranberry’s en abrikozen)
  • Optioneel: geraspte kokos
  • Bakvorm (cakevorm)
  • Oven

Bereiding in stappen

  • Warm de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm in
  • Hak de noten en vruchten grof
  • Smelt de kokosolie
  • Pureer de bananen en meng ze met de eieren en de kokosolie
  • Roer in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar
  • Meng de droge en de natte bestanddelen totdat je een gelijkmatig dik beslag hebt
  • Doe dit beslag in de bakvorm en bak dit ongeveer 45 minuten
  • Het paasbrood is klaar als een satéprikker er droog uit komt
  • Let op: laat het brood goed afkoelen voordat je het gaat snijden, anders valt het uit elkaar
  • Bestrooi het brood eventueel met geraspte kokos voor mooie witte laag
  • Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke. Zij zijn eigenaar van de blog Eethetbeter. Wil je vaker gezond, gemakkelijk en zelfgemaakt eten met het hele gezin? Neem dan eens een kijkje op www.eethetbeter.nl voor meer inspiratie!