Recept: Speltpizza met bietenpesto en geitenkaas

Smakelijk gerecht voor 2 personen. Zowel warm als koud te eten. Nog lekkerder met walnoten en extra tijm.

Benodigdheden

2 spelt pizzabodems (La Bio Idea)

2 eetlepels edelgistvlokken

50 gram walnoten

50 gram boerenkool gesneden of geritst

1 gekookte rode biet

1 eetlepel citroensap

4 eetlepels olijfolie

½ theelepel gedroogde tijm

½ theelepel knoflookpoeder

150 gram geraspte geitenkaas

zout en peper

Keukenmachine

Oven

Dit moet je zelf nog vers halen

Boerenkool - rode biet - citroensap - geitenkaas

Bereiding

Week de walnoten 5 minuten in lauw water en warm de oven voor op 220 graden;

Gebruik de keukenmachine of staafmixer om een pesto te maken van de rode biet, de geweekte walnoten (wel eerst afgieten), knoflookpoeder, het citroensap, de olijfolie, de edelgistvlokken en de tijm. Breng op smaak met zout en peper;

Besmeer de pizzabodem met de bietenpesto en beleg hem vervolgens met boerenkool en geitenkaas. Strooi er eventueel nog wat tijm overheen;

Bak de pizza 8-10 minuten in de warme oven totdat de kaas gesmolten is;

Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke. Zij schrijft op haar foodblog “Eet het beter” over pure en onbewerkte voeding. Wil je vaker gezond, gemakkelijk en zelfgemaakt eten met het hele gezin? Neem dan eens een kijkje op www.eethetbeter.nl voor meer inspiratie!