Recept: Thaise Noodles

Dit gerecht is geschikt voor 2 personen.

Ingrediënten

- Een stukje verse gember 

- 1 rode peper

- 1 broccoli

- 2 tomaten

- 3 bosuitjes

- 1 teentje knoflook

- 1 limoen

- 200 ml kokosmelk

- currykruiden 4 theelepels

- kurkuma 1 theelepel

- citroengras 1 theelepels

- Tamarisaus 10ml

- 1 theelepel kokosbloesemsuiker

- Boekweitnoodles 140 gram

- Cashewnoten 50 gram

- Peper & zout naar smaak

Deze producten moet je nog vers halen:

Gember - rode peper - broccoli - tomaten - bosuitjes - knoflook - limoen

Bereiding

Schil een stukje gember en snijd fijn. Snijd de knoflook en  rode peper fijn (verwijder de pitjes) en snijd de broccoli in roosjes en de tomaten in blokjes.

Verhit een wok/pan (met deksel) met een beetje (kokos)olie en fruit de gember, rode peper en knoflook. Voeg na een minuut de broccoli en tomaten, currykruiden, kurkuma en citroengras toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg vervolgens de kokosmelk, tamarisaus, een scheutje water en de kokosbloesemsuiker toe. Roer goed door. Dek de pan af laat 10 minuten zachtjes koken. Kook in de tussentijd de boekweitnoodles 5 minuten in een aparte pan. Giet daarna af. 

Snijd de bosuitjes fijn en voeg samen met de cashewnoten toe aan de saus. Snijd de limoen door de helft en knijp de limoen uit boven de saus. Roer goed door. Schep de noodles en de saus op de borden en garneer met een partje limoen. Eet smakelijk!

Dit recept is gemaakt door Marieke van de blog Greenblush. Ben jij een bewuste comsument die graag wilt genieten van het leven? Neem dan een kijkje op haar blog: http://www.greenblush.nl